Alana en Gary groeien in 1973 op in de San Fernando Valley. De film volgt hun aarzelende eerste stappen op het pad van de liefde.
Regisseur: Paul Thomas Anderson - Alana Haim, Cooper Hoffman, Bradley Cooper, Sean Penn, Tom Waits - Verenigde Staten - 2021 - 2 uur 14 minuten

Alana Kane en Gary Valentine zijn twee tieners die samen opgroeien in het zuiden van Californië en verliefd worden op elkaar. We zien hoe ze navigeren door de vroege jaren ’70 en zich ontpoppen tot volwassenen. Terwijl Gary aan de weg timmert om een acteer- en regiecarrière te verwezenlijken, moet hij dit zien te combineren met zijn relatie met Alana, die niet precies weet wat ze met haar leven wil en onzeker is over hoe ze haar tijd indeelt.

Zonder in pure nostalgie te vervallen, ontpopt ‘Licorice Pizza’ zich tot een fantastische coming of age film. Met glansrollen van debutanten Cooper Hoffman (zoon van Philip Seymour) en Alana Haim. Het resultaat is een aangrijpende en levendige film over het vinden van een eerste liefde.

SPEELTIJDEN