Laatste week. Het verhaal van de oorsprong van de zwarte rock-'n-roll, verteld aan de hand van de carrière van zanger en pianist Little Richard.
Regisseur: Lisa Cortés - Mick Jagger (Zichzelf), Billy Porter (Zichzelf), John Waters (Zichzelf), Tom Jones (Zichzelf) - Verenigde Staten - 2023 - 1 uur 41 minuten

Deze bijzondere en persoonlijke muziekdocumentaire over Little Richard (1932-2020) gaat verder dan concertregistraties en de pieken en dalen van zijn persoonlijk leven en carrière. Op confronterende wijze wordt gereconstrueerd hoe Richards bekendheid achterbleef bij de carrières van witte artiesten voor wie hij expliciet een grote inspiratie is geweest, zoals Mick Jagger, The Beatles en David Bowie. Little Richards leven zat vol contradicties die liefdevol in beeld worden gebracht door regisseur Lisa Cortès. Via een schat aan archiefmateriaal en optredens die de kijker Richards gecompliceerde innerlijke wereld tonen, ontrolt de film het levensverhaal van een icoon met al zijn tegenstrijdigheden en wendingen. Een film die de witgekalkte canon van de Amerikaanse muziek ter discussie stelt.

SPEELTIJDEN