Surrealistisch sprookje met een randje
Regisseur: Károly Ujj Mészáros - Mónika Balsai, Szabolcs Bede Fazekas, David Sakurai - Hongarije - 2016 - 1 uur 48 minuten

YOUNG ADULT MOVIE

Om jongeren kennis te laten maken met het filmhuis biedt Filmhuis Zevenaar dit najaar een speciaal programma. In samenwerking met het Liemers College organiseert het filmhuis van 22 september tot en met 2 november 2016 speciale filmavonden, gericht op jongvolwassenen. Leerlingen van het Liemers College uit de vierde klas havo/vwo krijgen zo de mogelijkheid om in het kader van het vak CKV een verwerkingsopdracht te maken.

LIZA THE FOX FAIRY

Prachtig gemaakt Hongaars griezelsprookje over de wereldvreemde Liza, wanhopig op zoek naar de juiste man. Een jaloerse Japanse geest bemoeilijkt haar toch al lastige zoektocht door alle mannen die haar benaderen om te brengen.

Liza is verpleegster van de weduwe van de Japanse ambassadeur te Hongarije. Ze heeft naast haar uitstapjes naar de Mekk-burger fastfoodketen weinig contact met de buitenwereld. Haar enige echte vriend is de geest van een overleden Japanse zanger.
Na de dood van de weduwe verandert Liza’s leven compleet. Ze besluit nu toch echt een partner te zoeken. Maar dan gebeuren er mysterieuze ongelukken met de mannen in haar omgeving. Liza raakt daardoor overtuigd van het feit dat ze een vossenfee is, een dodelijke demon uit de Japanse folklore, een vrouw van wie geen man van kan houden zonder zelf de dood te vinden.

Kleurrijke, droogkomische, originele en uitermate sympathieke film van debuterend regisseur Mészáros werd wereldwijd publiekslieveling op festivals.

SPEELTIJDEN