Het fascinerende levensverhaal over de jonge Joodse Helena Citron die in 1942 naar Auschwitz wordt gedeporteerd en de onwaarschijnlijke romance tussen haar en een hoge SS-officier.
Regisseur: Maya Sarfaty - Helena Citron (Zichzelf), Roza Citron (Zichzelf), Franz Wunsch (Zichzelf) - Israël - 2020 - 1 uur 23 minuten

De Joodse Helena Citron behoorde in 1942 tot de eerste groep van duizend vrouwen die in concentratiekamp Auschwitz belandde. Daar kwam de jonge vrouw al snel in het vizier van de Oostenrijkse SS-officier Franz Wunsch, die smoorverliefd op haar werd. Wunsch beschermde haar waar mogelijk en sleepte haar zus Roza weg voor de poorten van de hel, maar als SS-er had hij ook een andere kant.
Dertig jaar na de Tweede Wereldoorlog werd Citron – die inmiddels in Israël woonde – opgeroepen als getuige in het proces tegen Wunsch.

Aan de hand van getuigenissen van inmiddels hoogbejaarde Auschwitz-overlevenden en oudere interviews met Citron, haar zus en ook met Wunsch, wordt een uitzonderlijke geschiedenis uit de doeken gedaan.

SPEELTIJDEN