Weer meesterwerk van maker Leviathan
Regisseur: Andrey Zvyagintsev - Aleksey Rozin, Maryana Spivak, Yanina Hope - Russische Republiek - 2017 - 2 uur 7 minuten

Boris en Zhenya zijn in een heftige vechtscheiding verwikkeld. In het bijzijn van hun zoon maken ze alleen maar ruzie en proberen zo snel mogelijk van elkaar en hun appartement af te komen.
Ondertussen bereiden ze zich allebei voor op een nieuwe toekomst. Boris heeft een relatie met een jonge vrouw, die ook nog eens zwanger is van hem. Zhenya heeft een relatie met een rijke man die met haar lijkt te willen trouwen. Boris en Zhenya worden allebei volledig opgeslokt door hun eigen bestaan en geen van hen lijkt nog oog te hebben voor Alyosha, hun twaalfjarige zoon. Totdat hij plotseling verdwijnt.
Opnieuw een cinematografisch meesterwerk van de Russische regisseur Andrey Zvyagintsev, ( The Banishment, The Return, Leviathan). Zijn nieuwste film Loveless is een juweel: glashelder, beeldschoon en heel precies gefilmd en verteld met een wonderbaarlijke mix van compassie en genadeloze precisie. De film kreeg veel lof. The Guardian had het over “Een sterk, mysterieus en angstaanjagend verhaal.” In Cannes 2017 won de film terecht de juryprijs en hij is bovendien de Russische inzending voor de Oscar voor de beste buitenlandse film.

SPEELTIJDEN