Hun verhaal werd een bron van inspiratie
Regisseur: Jeff Nichols - Ruth Negga, Joel Edgerton, Marton Csokas, Michael Shannon - Groot Brittannië/Verenigde Staten - 2016 - 2 uur 3 minuten

Het waargebeurde en hartverscheurende verhaal over de moed en vastberadenheid van Richard en Mildred Loving, een blanke man en een Afro-Amerikaanse vrouw die verliefd worden en in 1958 trouwen. Maar in hun thuisstaat Virginia geldt een wet die interraciale huwelijken verbiedt. De Lovings worden wegens het schenden van die wet veroordeeld tot gevangenisstraf of vertrek uit Virginia.
Het is het begin van een jarenlange strijd om niet alleen hun huwelijk, maar ook dat van anderen in de VS, wettig te laten verklaren. Het is nu haast niet meer voor te stellen maar het duurde tot 1967 dat het Hoge Amerikaanse gerechtshof met de uitspraak kwam dat interraciale huwelijken in alle staten van Amerika werden toegestaan.

Het liefdesverhaal van de Lovings gold over de hele wereld als een bron van inspiratie voor songs en films. Loving is een prachtig pleidooi voor empathie, zonder dwingende leuzen. Voor regisseur Jeff Nichols (Mud) de belangrijkste reden dat hij dit verhaal wilde verfilmen. En hij heeft een prachtige en waarheidsgetrouwe film gemaakt. Beide hoofdrolspelers, Joel Edgerton (Midnight Special) en Ruth Negga (Iona), werden genomineerd voor een Golden Globe vanwege hun levensechte en fenomenale vertolking van het echtpaar Loving.

Voorfilm Bob en Edgar afl. 3.

SPEELTIJDEN