De valkuilen van morele superioriteit.
Regisseur: Salvador del Solar - Damian Alcazar, Magaly Solier, Frederico Luppy - Argentinië/Colombia/Peru/Spanje - 2015 - 1 uur 49 minuten

Taxichauffeur Magallanes diende ooit in het Chileense leger tijdens de bloedige burgeroorlog in de jaren tachtig en negentig. Op een dag stapt Celina zijn taxi binnen, een vrouw die hem terugbrengt naar de donkerste periode in zijn leven. Hij zet alles op alles om weer met haar en met zichzelf in het reine te komen. Voortreffelijke combinatie van sociaal-politiek drama en afpersingsthriller

Magallanes koestert gemengde gevoelens over zijn verleden. De jarenlange, bloedige oorlog tegen Lichtend Pad zou hij liever vergeten. Maar wanneer hij Celina opnieuw ontmoet, komen de herinneringen terug. Celina werd als 14-jarige gevangen gehouden en misbruikt door de kolonel die Magallanes’ legereenheid aanvoerde.
Voor dezelfde kolonel werkt Magallanes tegenwoordig als chauffeur. Nu hij Celina opnieuw gezien heeft, vat hij het plan op de oude man te chanteren. Aanvankelijk om het geld, maar hoe verder zijn ingewikkelde plan vordert, hoe meer hij het ziet als een kans op verlossing.

Magallanes is een intrigerend debuut over de valkuilen van morele superioriteit. Regisseur en scenarioschrijver Salvador del Solar weet zo veel sympathie op te wekken voor zijn hoofdpersoon, dat je diens fouten graag door de vingers ziet. Des te groter is de schok als blijkt dat Celina niet alleen de kolonel als vijand beschouwt.

Let op, de film is gekeurd voor 16 jaar en ouder, bij twijfel kan om een legitimatiebewijs worden gevraagd!

SPEELTIJDEN