Een echo van je eigen handelen
Regisseur: Adelheid Roosen - Adelheid Roosen - Nederland - 2017 - 0 uur 30 minuten

Voor iedereen die zorgt voor mensen met dementie: familie, vrienden, mantelzorgers, zorgverleners, artsen, etc. De film kan worden vertoond bij een Alzheimercafé, een congres of een symposium, in grote en in kleine zalen, bij u in de huiskamer, etc.

Mam is een korte film van theatermaker Adelheid Roosen over haar moeder die de ziekte van Alzheimer heeft. Niet door uit te gaan van zichzelf, maar door met haar moeder mee te bewegen met de reis die ze aflegt, ontdekt zij wie haar moeder nu aan het worden is. Roosen wil met haar film Mam laten zien dat Alzheimer niet een beperking in het contact hoeft te zijn maar ons, de omgeving, een diep inzicht kan geven in onze menselijkheid. Om de snaar van liefde en vrijheid aan te raken. Alzheimer is in die zin een mateloos fascinerende spiegel voor ons als omgeving. Een echo van je eigen handelen.

Adelheid won de Van Praagprijs in 2015 voor haar gehele oeuvre: “Met haar film Mam slaagde Adelheid er in haar moeder een gezicht te geven: een plaats in de wereld. Waarmee ze van Alzheimerpatiënten weer gewoon mensen maakt – net zoals ze dat met alle andere ‘Anderen’ doet.”

SPEELTIJDEN