Romantisch, poëtisch en punk
Regisseur: Ian Bonhôte Peter Ettedgui - Alexander McQueen - Groot Brittannië - 2018 - 1 uur 51 minuten

Intiem portret van het buitengewone leven, werk en talent van modeontwerper Alexander McQueen die ondermeer ontwierp voor Rihanna, Lady Gaga en Kate Moss. Door interviews met zijn vrienden en familie, archiefbeelden, verloren video’s van hemzelf en eclectische muziek, biedt deze documentaire een authentiek en aangrijpend portret van de bevlogen, maar tegelijkertijd gekwelde mode-visionair.

De film volgt McQueen vanaf zijn leerjaren bij een kleermaker in het Londense Savile Row, tot aan zijn zelfgekozen dood op 40-jarige leeftijd, en doorbreekt daarbij alle documentaireconventies. Geniet van een mozaïek van alleenstaande fragmenten die allemaal in een verschillende stijl geschoten zijn en samen een verrukkelijk en tegelijkertijd sinister portret vormen. Romantisch, poëtisch, punk: precies zoals McQueens modeontwerpen. Met speciale aandacht voor zijn legendarische modeshows.

Regisseur Ian Bonhôte levert met McQueen zijn eerste documentaire af. Hij woonde in de jaren negentig zelf in Londen en maakte daar McQueens invloed, die zijn hoogtepunt had in de Cool Britannia-periode, van dichtbij mee.

SPEELTIJDEN