Midwinterhoorn wandel- en fietstocht langs diverse locaties
Gezelschap: - 8 uur 0 minuten

Op zondag 30 december is het filmhuis startpunt van de Midwinterhoorn wandel- en fietstocht langs diverse locaties in Zevenaar en omstreken.

Er is keuze uit een lange route (circa 14 km) en een korte route (circa 6 km). Indien gewenst kan de tocht ook met de auto gereden worden. Onderweg staan er midwinterhoornblazers, en worden er diverse activiteiten georganiseerd.
De fietstocht slingert zich door een gebied met uitgestrekte akkers en weiden en hier en daar kleine boscomplexen. Her en der verspreid in het landschap liggen de karakteristieke boerderijen. Al met al een oase van rust, die zeker ook in de winter zijn bekoringen heeft.
De midwinterhoornblazers staan over de hele route op verschillende plaatsen opgesteld. Afwisselend in het prachtige Liemerse landschap en op markante punten beoefenen de blazers hun hobby (in de nabijheid van een vuurkorf, die voor de nodige warmte zorgt). Door te luisteren naar het geluid kan de route al worden gevolgd, uiteraard zijn routebeschrijvingen beschikbaar.
Al fietsend wordt men verrast door allerlei activiteiten. In het filmhuis doorlopende voorstelling van historische films uit de Liemers. De Glühwein staat klaar!
10.00 – 16.00 uur. Toegang gratis
Voor verdere informatie zie http://www.midwinterhoorntochtzevenaar.nl/

SPEELTIJDEN