Leven met autisme
Regisseur: Floor Adams - België/Nederland - 2019 - 0 uur 30 minuten

Een bijzondere Nederlandse animatiefilm over autisme, draait vooraf aan de hoofdfilm Hors Normes, deze hoofdfilm vertelt het verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen.

De aanvangstijd is één uur voor aanvang van de hoofdfilm Hors Normes.
Apart reserveren voor deze animatiefilm is noodzakelijk, de toegangsprijzen zijn,
Standaard € 4,50 en Vrienden en Donateurs € 3,50.

Mind My Mind
Chris, een jonge man met autisme, probeert in het dagelijkse leven zijn obsessie voor modelvliegtuigjes te verhullen. Hans, het mannetje in zijn hoofd, helpt hem daarbij. Hij schrijft de scripts voor allerlei alledaagse situaties en ontmoetingen. Op een feestje ontmoet hij Gwen, een zoöloog, die hem uitnodigt haar favoriete kameleon te komen bekijken. Chris vindt haar leuk en moedig volgt hij het flirt-script van Hans…
Mind My Mind is een treffende, ontroerende en optimistische verbeelding van een leven met autisme. In een prachtige handgetekende animatie geeft regisseur Floor Adams op een originele manier een inkijk in deze, ook voor niet-autisten regelmatig herkenbare, wereld. De film maakt een ware zegetocht langs de filmfestivals en is favoriet bij publiek en pers. Mind My Mind won inmiddels meerdere prijzen en is opgenomen op de shortlist voor de Oscars in de categorie Korte Animatiefilm.

SPEELTIJDEN