Misbehaviour
Vrouwen tegen vrouwen?
Land:
Groot Brittannië
Release datum:
2020
Duur:
1 uur 47 minuten
IMDb:
9148706
Regisseur:
Philippa Lowthorpe
Acteurs:
Keira Knightley, Gugu Mbatha-Raw, Rhys Ifans, Jessie Buckley, Keeley Hawes, Lesley Manville, Greg Kinnear
Kijkwijzer:

Info

Misbehaviour met Keira Knigtly is een krachtige komedie over een groep vrouwen die in 1970 de Miss World-verkiezingen in Londen wil verstoren.

In 1970 vindt in London de Miss World-verkiezing plaats. Met meer dan 100 miljoen kijkers is dit het best bekeken live-evenement van de wereld. Wat de organisatie niet weet, is dat er achter de schermen een groep wordt opgericht om deze historische avond te verstoren. De leden van de Women’s Liberation Movement vinden de verkiezingen een vernedering voor vrouwen, de avond zit namelijk vol met seksistische grappen van presentator en komiek Bob Hope. Tijdens de verkiezingen bestormen ze het podium. Met hun acties schrijven de vrouwen geschiedenis en laten ze een onvergetelijke indruk achter op het wereldwijde publiek.

De Engelse regisseur Philippa Lowthorpe was in 2013 de eerste vrouw die een BAFTA award voor beste regisseur in ontvangst mocht nemen. Ze is tot op de dag van vandaag de enige vrouw die deze prijs achter haar naam mag zetten. Voor Misbehaviour werkte ze met sterren als Keira Knigtly, Jessie Buckley en Greg Kinnear.

SPEELTIJDEN

Comments are closed.