Podium Klassiek en wereldmuziek
Gezelschap: Montferland trio - 1 uur 30 minuten

Het Montferlandtrio is opgericht in januari 2017. Drie professionele musici: Jolein Korte (viool), Mireille Hitman (klarinet) en Hans-Erik Dijkstra (piano), kwamen elkaar regelmatig tegen bij diverse projecten en deelden hun passie voor muziek al langer. Vanaf de eerste repetitie samen waren ze zo enthousiast over de klank, sfeer en muzikale mogelijkheden dat ze besloten een vast trio te vormen. En omdat ze alle drie uit de Montferlandstreek komen, was de keuze voor de naam niet moeilijk.

Violiste Jolein Korte studeerde hoofdvak viool aan het conservatorium van Enschede. Zij is freelance violiste in diverse orkesten en ensembles (ondermeer bij diverse musicals), concertmeester in het Achterhoeks Metropoolorkest en heeft een vaste plaats in het Nederlands Begeleidings Orkest.
Klarinettist Mireille Hitman studeerde klarinet aan het Rotterdams Conservatorium. Als afgestudeerd musicus speelt zij in diverse orkesten waaronder de Johan Willem Friso Kapel. Ook treedt zij op als soliste bij harmonie- en fanfareorkesten.
Pianist Hans-Erik Dijkstra studeerde piano en compositie aan het conservatorium te Enschede en aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Tijdens zijn studie begeleidde hij koren en ensembles op buitenlandse reizen. Hij is docent aan het Koninklijk Conservatorium en ook werkt hij regelmatig als pianosolist.

Entrée € 10,- / donateurs-vrienden €8,-

SPEELTIJDEN