Versmade vrouw komt op voor zichzelf
Regisseur: Yaelle Kayami - Hitham Omari, Avshalom Polak, Shani Klein - Denemarken/Israël - 2015 - 1 uur 23 minuten

Poëtische en cinematografisch prachtige Israëlische film over een jonge vrouw die zich niet begeerd voelt door haar man. Het frustreert de vrouw mateloos en overmand door eenzaamheid en verstoken van elke vorm van intimiteit sluipt ze ‘s nachts stiekem het huis uit om op het kerkhof rond te dolen. Begraafplaats van zowel joden, christenen als moslims.

’s Nachts is het kerkhof ook het territorium van dronken zwervers, prostituees en drugdealers. Als ze getuige is van een seksscène, is ze compleet van streek. Een nieuwe wereld gaat voor haar open. Een wereld die haar zowel afschrikt als aantrekt. Nieuwsgierig naar het onbekende begint ze een dubbelleven te leiden. Als iedereen slaapt gaat ze naar de begraafplaats, overdag probeert ze een goede huisvrouw te zijn.

Mountain is een knap debuut van de jonge, Israëlische cineaste Yaelle Kayam, een film die je aanvankelijk het onbehaaglijk gevoel geeft te gaan over een levende vrouw die al voor de helft is begraven. Maar naar het einde toe wordt de film steeds meer een warm pleidooi voor de vrouwelijke begeerte, intimiteit en de behoefte aan seks. Sterk visueel portret van een vrouw die uiteindelijk voor zichzelf opkomt met een prachtig geacteerde hoofdrol voor Shani Klein.

Let op, de film is gekeurd voor 16 jaar en ouder, bij twijfel kan om een legitimatiebewijs worden gevraagd!

SPEELTIJDEN