Betoverende ode aan de bergen.
Regisseur: Jennifer Peedom - Stemmen: Willem Dafoe - Australië - 2017 - 1 uur 14 minuten

Documentaire die gebaseerd is op Mountains of the Mind van Robert Macfarlane. Regisseur Jennifer Peedom zet hiermee samen met filmmaker Renan Ozturk haar tweede documentaire neer over de bergen.
Oscarwinnaar Willem Dafoe vertelt op poëtische wijze over de liefde voor de bergen door de tijd heen. Dit alles wordt aangevuld door de betoverende en poëtische muziek van The Australian Chamber Orchestra

De schoonheid van de bergen is al eeuwenlang een fascinatie voor de mens. Een bergtop bereiken, wordt gezien als een ontzagwekkende prestatie. In vroegere tijden werden bergen vooral als onheilspellend en onherbergzaam ervaren. Vandaag de dag worden ze niet alleen als wonderen der natuur maar ook als toeristische attracties gezien.
Steeds meer mensen besluiten vanuit hun fascinatie voor de bergen om ze zelf te beklimmen, met alle risico’s van dien. De intensiteit van die klimpartijen, het berglandschap en de adrenaline die men ervaart aan de rand zijn indrukwekkend in beeld gebracht. Mountain is een film over ervaringen op de hoogste toppen van de wereld.

SPEELTIJDEN