Film noir op het Engelse platteland
Regisseur: Roger Michell - Rachel Weisz, Sam Claflin, Holliday Grainger, Iain Glen, Simon Russell Beale - Groot Brittannië/Verenigde Staten - 2017 - 1 uur 46 minuten

In deze thriller is alles ambigu. Is Rachel (Rachel Weisz) een femme fatale, een zwarte weduwe? Of een onschuldige vrouw die simpelweg haar eigen leven wil leiden in een patriarchale samenleving? Dit kostuumdrama is de tweede verfilming van de gelijknamige roman van Daphne du Maurier. Hitchcock was dol op haar boeken, hij verfilmde ondermeer Rebecca en The Birds.

Philip, een jonge Engelsman, wil wraak wil nemen op de mysterieuze Rachel, de weduwe van zijn voogd. Hij verdenkt haar van moord op haar man.
Als hij Rachel voor het eerst ontvangt in zijn Engelse landhuis, wil hij haar meteen laten zien wie de baas is. Hij zorgt ervoor van huis te zijn als ze aankomt, de bedienden mogen haar niets te eten geven tot hij weer thuis is.
Het eerste halfuur van de film zie je Rachel helemaal niet. Maar ze is wel voortdurend onderwerp van gesprek. En als ze elkaar dan eindelijk ontmoeten, heeft Rachel Philip al snel volledig ingepakt met haar charme.
En zo liggen de machtsverhoudingen opeens helemaal anders. Of Rachel nu doortrapt is of volkomen onschuldig, het is allebei even geloofwaardig en dat is precies het spanningsveld waarvan regisseur Roger Michell (Notting Hill) in dit kostuumdrama optimaal gebruikmaakt.

SPEELTIJDEN