Een levendige film over verdriet, verlies en liefde, vanuit het perspectief van een moeder na de verdwijning van haar man. Nederlands inzending voor Oscars 2023.
Regisseur: Martijn de Jong - Thekla Reuten, Fedja van Huêt, Sepp Ritsema, Lola van Zoggel - Nederland - 2022 - 1 uur 52 minuten

Een hecht gezin raakt ontwricht wanneer de vader tijdens een professionele duik niet meer bovenkomt. Geen begrafenis, geen afscheid, alleen een huis vol herinneringen. Gebukt onder het ongrijpbare verlies, ontwijkt Merel de dood van haar man en alles wat er mee te maken heeft. Haar jonge kinderen raken hierdoor verstrikt in hun zoektocht naar antwoorden, waardoor het gezin uiteindelijk hard tot stilstand komt. Merel heeft geen andere keuze dan het verlies op haar eigen unieke manier onder ogen te komen, om samen weer aan een nieuw leven te kunnen beginnen.
Narcosis bevat glansrollen van Thekla Reuten en Fedja van Huêt en toont de wanhoop en leegte na een groot verlies, maar ook de menselijke weerbaarheid en veerkracht.

SPEELTIJDEN