Leerlingen hebben de regie
Regisseur: Saskia Diesing - Abbey Hoes, Uwe Ochsenknecht, Monic Hendrickx, Gijs Blom, Fabian Jansen - Duitsland/Nederland - 2014 - 1 uur 30 minuten

Het Liemers College werkt voor het vak CKV samen met Filmhuis Zevenaar. Zo is er het filmhuisproject waarbij leerlingen zelf een film kiezen, de PR doen, de entreekassa bedienen, achter de bar staan en verantwoordelijk zijn voor de techniek in de projectiecabine. Begeleiders van dit project zijn CKV-docent Suzanne Sassen en Ilona Derksen, medewerkster van Filmhuis Zevenaar.
De leerlingen hebben gekozen voor de Nederlandse film Nena uit 2014 van Saskia Diesing, met ondermeer Abbey Hoes, Uwe Ochsenknecht, Gijs Blom en Monic Hendrickx.

Nena is het coming of age-verhaal van de zestienjarige Nena (een verrukkelijke Abbey Hoes), die verliefd wordt op de stoere Carlo (Gijs Blom). Zij leert waardevolle levenslessen over de liefde en over de relatie met haar vader (gespeeld door de Duitse Uwe Ochsenknecht). Hij is al jaren vanaf zijn nek verlamd en wil het liefst dood. Maar dat weet Nena niet.

Debuterend regisseur Diesing schreef samen met schrijfster en columniste Esther Gerritsen het scenario voor de film. De film won vele prijzen, waaronder zowel het Gouden Kalf voor beste regie als die voor beste actrice door Abbey Hoes.

De leerlingen hebben geregeld dat de regisseuse zelf aanwezig is bij de vertoning van haar film in het Filmhuis. Zij zal de film inleiden en vragen beantwoorden.

SPEELTIJDEN