Nomadland
Absolute Oscarwinnaar
Land:
Verenigde Staten
Release datum:
2020
Duur:
1 uur 48 minuten
Regisseur:
Chloé Zhao
Acteurs:
Frances McDormand, Bob Wells, Linda May, David Strathairn, Swankie
Kijkwijzer:

Info

Nomadland draait om Fern (Frances McDormand), een vrouw die er na de dood van haar man op uit trekt in haar camper. Het stel woonde in een stadje in de staat Nevada, dat na het sluiten van de plaatselijke fabriek compleet leegstroomt. Fern kiest dan voor een leven waarbij ze nooit lang op één plek blijft en als een moderne nomade altijd maar verder reist. Ze werkt nu eens op een boerderij, dan weer een tijdje in een magazijn van Amazon, gaat langs bij familie en bouwt vriendschappen op.
De film geeft een levensecht beeld van de interessante gemeenschap van Amerikanen die om verschillende redenen leven en rondtrekken in campers. Met elkaars hulp maken ze daar een waardig bestaan van, al is het vaak een hard leven.
Regisseur en schrijver Chloé Zhao nam een grote gok door te werken met een cast die, op McDormand na, uit alleen maar amateurs bestaat. De lotgenoten met wie Fern in contact komt onderweg zijn echte mensen, die min of meer zichzelf spelen. Een enkeling had niet eens in de gaten dat hij in een fictiefilm beland was en wist niet dat McDormand alles maar speelde. Als dat niet een nog indrukwekkendere acteerprijs is dan die Oscar…

SPEELTIJDEN

Comments are closed.