Angst voor het onbekende
Regisseur: Dominic Cooke - Saoirse Ronan, Billy Howle, Anne-Marie Duff - Groot Brittannië - 2018 - 1 uur 45 minuten

Pasgetrouwd stel gaat in 1962 naar een hotel in Dorset voor hun huwelijksnacht. Complicerende factor: beiden zijn nog maagd, zonder dat ze het van elkaar weten, en zien nogal op tegen de huwelijksnacht. Prachtig gedoseerd verhaal over liefde, seks en de angst voor het onbekende, begint rustig en ontspannen, maar wordt allengs beklemmender en spannender.

Op de avond van hun huwelijk dineren ze in een bedompt hotel bij Chesil Beach. De wijn is verdund met water en het eten dat ze geserveerd krijgen is alles behalve appetijtelijk, maar dat maakt het verlegen stel niks uit. Met vlinders in hun buik blikken ze terug op hun opbloeiende relatie en dromen ze van hun toekomst samen.
Maar één onderwerp wordt angstvallig vermeden: de aanstaande huwelijksnacht. Edward is natuurlijk wel geïnteresseerd in seks, terwijl Florence, afkomstige uit een rijke en conservatieve familie, niks van seksuele intimiteit moet hebben. De verzwegen misverstanden en angsten van die avond zullen hun levens voor altijd veranderen.

On Chesil Beach is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Ian McEwan, die tevens het scenario schreef. Met een aantal grote sterren zoals Saoirse Ronan (Lady Bird, The Grand Budapest Hotel), Emily Watson (Breaking The Waves) en nieuwkomer Billy Howle (Dunkirk).

SPEELTIJDEN