Powervrouw bestrijdt discriminatie op grond van geslacht
Regisseur: Mimi Leder - Felicity Jones, Armie Hammer, Kathy Bates, Justin Theroux - Verenigde Staten - 2018 - 2 uur 0 minuten

Notorious R.B.G. oftewel de spraakmakende Ruth Bader Ginsburg is een icoon in het Amerikaanse recht en je kunt in de VS zelfs een pop van haar kopen. Dit inmiddels 84-jarige icoon heeft heel veel betekend voor de gelijkheid van mannen en vrouwen in het Amerikaanse recht. Natuurlijk verschenen er al diverse documentaires over deze rechter, maar regisseur Mimi Leder besloot van dit inspirerende verhaal een speelfilm te maken.

On The Basis Of Sex laat haarfijn zien hoe het bijna onmogelijk was voor vrouwen om zelfs na een studie aan Harvard – we zijn inmiddels in de late jaren vijftig – bij een advocatenkantoor te werken.
Ruth Bader Ginsburg (Felicity Jones) staat in 1971 aan het begin van haar carrière en worstelt met discriminatie op basis van geslacht. Samen met haar man Martin Ginsburg (Armie Hammer) stuit zij op een zaak die haar carrière én het rechtssysteem voorgoed zou kunnen veranderen.

SPEELTIJDEN