Misdaadfilm in exotisch decor
Regisseur: Ciro Guerra, Cristina Gallego - José Acosta, Carmiña Martínez, Natalia Reyes - Colombia - 2018 - 2 uur 5 minuten

De jonge Rapayet, uit een vooraanstaande doch verarmde inheemse Colombiaanse familie, laat zijn oog vallen op de mooie Zaida, dochter van de invloedrijke Úrsula. Om de forse bruidsschat te kunnen betalen begeeft hij zich in de wiethandel. Wat in 1968 voorzichtig begint met enkele kilo’s wiet voor Amerikaanse hippies, eindigt jaren later in een geweldsspiraal

Pájaros de verano is een Colombiaanse misdaadfilm met klassieke genre-elementen: drankzuchtige ongeleide projectielen, decadente uitspattingen, geweld en wraak. De overeenkomsten tussen de clan in de film en de maffia, zoals de nadruk op eer en respect, liggen voor het oprapen. Regisseurs Guerra en Gallego maken daar dankbaar gebruik van.
Maar de film onderscheidt zich van andere drugsfilms door de couleur locale waarin de actie zich op kalme wijze ontvouwt: de inheemse Wayúu-cultuur, zoals die in Noord-Colombia nog in stand is gebleven. Hierin spelen vrouwen een belangrijke rol, zoals matriarch Úrsula.

Een fraai gefotografeerde volksvertelling annex gangsterfilm met mythische trekjes die zich ontspint als een Griekse tragedie.

Let op, de film is gekeurd voor 16 jaar en ouder, bij twijfel kan om een legitimatiebewijs worden gevraagd!

SPEELTIJDEN