Liefde als nauwsluitend keurslijf
Regisseur: Paul Thomas Anderson - Daniel Day-Lewis, Lesley Manville, Vicky Krieps - Verenigde Staten - 2017 - 2 uur 10 minuten

De gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) en zijn zus (Lesley Manville) vormen samen het middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig. Zij kleden zowel de adel, de filmsterren, de dames van stand en vrouwen die pretenderen tot de high society te horen in de gedistingeerde stijl van The House of Woodcock.
Vrouwen komen en gaan in Woodcocks leven en zij bieden deze verstokte vrijgezel zowel inspiratie als gezelschap. Maar dan ontmoet hij een jonge eigengereide vrouw genaamd Alma (Vicky Krieps), die al snel een vaste plaats in zijn leven verovert als zowel zijn muze en minnares. Woodcock ervaart deze liefde echter als een nauwsluitend keurslijf dat het leven dat hij voor zichzelf zo zorgvuldig op maat gemaakt had, overhoop gooit. Ook Alma moet een persoonlijk offer brengen, want ze leeft in feite onder de tirannie van de man die ze bemint.
Met zijn nieuwste film schept Paul Thomas Anderson (There Will Be Blood, Magnolia, The Master) een fraai aangekleed portret van een artiest die een creatieve ontdekkingsreis doormaakt, en van de vrouwen die zijn wereld draaiende houden. Phantom Thread is de achtste film van Paul Thomas Anderson en zijn tweede samenwerking met Daniel Day-Lewis.

SPEELTIJDEN