De vriendinnen Olga en Irma zijn beiden getalenteerde danseressen. Ze werken hard aan hun doorbraak in de veeleisende en ambitieuze balletwereld. Maar naast hun vriendschap is er ook rivaliteit…..
Regisseur: Dana Nechushtan - Peter Paul Muller, Elaine Meijerink, Roos Englebert, Gijs Blom, Jan Kooijman, Gijs Scholten van Aschat, Tina de Bruin, Daniël Boissevain, Yannick Jozefzoon, Katelijne Damen - België/Nederland - 2022 - 1 uur 54 minuten

Irma is de grote belofte van haar balletklas, de oogappel van haar danslerares, degene met de grootste kans om de top te bereiken. Maar als Olga zich bij haar klasje voegt, kan Irma niet anders dan jaloers zijn. Olga heeft misschien in technisch opzicht nog wat in te halen, maar een blinde kan zien dat ze een ster wordt.

Het is inderdaad Olga die het snelst carrière maakt en solo’s danst, maar ook Irma breekt door in de balletwereld. Olga heeft een bezitterige vader van wie ze zich wil losmaken, ze trekt bij Irma in, twee meisjes samen in de grote stad. Daarmee wordt de serieuze, perfectionistische Irma ook de hoeder van haar losbandige vriendin. Olga heeft een talent dat haar opvreet, Irma moet haar tegen zichzelf beschermen.

SPEELTIJDEN