Wie wint de strijd om de moestuin?
Regisseur: Will Gluck - Stemmen: Tommie Christiaan, Do, Joey Schalker, Jan Versteegh - Australië/Groot Brittannië/Verenigde Staten - 2018 - 1 uur 35 minuten

De animatiefilm Pieter Konijn is gebaseerd op het gelijknamige en tijdloze boek van Beatrix Potter (1902), dat met 45 miljoen verkochte kopieën en vertalingen in 36 talen één van de best verkochte boeken aller tijden is. Het karakter van de buurvrouw is geïnspireerd op de schrijfster.
Op een dag ontdekt de eigenwijze en ondeugende Pieter Konijn dat de moestuin waar hij en zijn vriendjes uit het bos altijd spelen een nieuwe eigenaar heeft die meneer Verhoef heet. Die houdt helemaal niet van dieren en hij wil niet dat ze in zijn moestuin komen. Pieter heeft wel zin in wortels en hij gaat toch de moestuin in.
Ze willen ook nog eens allebei goede vrienden worden met hun lieve buurvrouw Bea. Maar zij is gek op dieren, terwijl meneer Verhoef juist een hekel heeft aan het ‘ongedierte’ dat zijn tuin probeert te verwoesten.
Maar Pieter gaat gewoon mijnheer Verhoefs moestuin in en in de kortste keren loopt de strijd om de moestuin totaal uit de hand.

SPEELTIJDEN