Neven Bram en Haas zijn de snelste pizzakoeriers van de stad. Na een ruzie binnen de familie worden de jongens elkaars concurrenten. Naar de gelijknamige jongerenroman van Khalid Boudou.
Regisseur: Tim  Oliehoek - Iliass Ojja, Mamoun Elyounoussi en Sallie Harmsen - Nederland - 2011 - 1 uur 25 minuten

Ibrahim en Illias, ofwel Bram en Haas, staan bekend als de snelste pizzakoeriers van de stad. De hecht bevriende neven maken er een dagelijkse wedstrijd van. Omdat Brams vader ziek thuis zit, springt Haas’ vader, oom Faris, bij. Het restaurant loopt als een trein, maar dan verdwijnt er geld. Stopt oom Faris soms geld in eigen zak? Het conflict tussen de twee broers escaleert en oom Faris en Haas besluiten een eigen pizzeria te openen – aan de andere kant van de straat. Het begin van een pizzaoorlog is een feit. Van vriendschap tussen zowel de oude als jonge generatie is geen sprake meer en men gaat steeds verder om de concurrent de nek om te draaien.
Oliehoek, die eerder met films als Vet hard! en Spion van Oranje liet zien affiniteit met het actiegenre te hebben, kiest ook bij Pizzamaffia voor rappe dialogen en razendsnelle scooterscènes. Pizzamaffia is een eigentijds tienerdrama vol actie en humor, gebaseerd op de gelijknamige jongerenroman van Khalid Boudou.

SPEELTIJDEN