Een ouderwets lekkere mix van Louisiana soul, funk en rhythm & blues
Gezelschap: Jetse de Jong met band - 1 uur 30 minuten

Men zegt dat Jetse de Jong op jonge leeftijd in een grote pot met New Orleans gumbo viel. Na eruit geklommen te zijn, is hij niet meer gestopt met piano spelen. In werkelijkheid besloot hij pianist te worden na het horen van Fats Domino.
Op woensdag 24 januari komt de in Zevenaar opgegroeide pianist met zijn band een ouderwets lekkere mix van Louisiana soul, funk en rhythm & blues ten gehore brengen.

Gewapend met dampende second-line grooves en rokende blues-licks bezweert Jetse de Jong het klavier. Zijn levenslange obsessie voor blues, jazz en gospelmuziek uit het zuiden van de Verenigde Staten komt naar voren in zowel zijn eigen werk als hommages aan zijn helden Dr. John, Ray Charles en Billy Preston. Met zijn nieuwe EP brengt Jetse de Jong een ode aan de liedjes van Dorothy Labostrie, een songwriter die in de jaren 50 en 60 in New Orleans woonde en werkte.

Na het doorlopen van de jong talent-opleidingen van de conservatoria van Arnhem en Amsterdam studeerde Jetse de Jong in 2019 af in de bachelor Jazz Piano aan het conservatorium van Amsterdam. Zowel tijdens als na zijn studie toerde hij met verschillende projecten in Europa, Nieuw-Zeeland en New York. Als veelgevraagd sessiemuzikant trad hij op met artiesten als Sven Ratzke, Michelle David, Eric Vloeimans, Laura Fygi, Kris Berry en Jim van der Zee.

Jetse de Jong – piano, zang
Salle de Jonge – drums
Thomas Pol – basgitaar
Mischa den Haring – elektrische gitaar

woensdag 24 januari 20.00 uur. Toegangsprijs: €12,50 en €10,00 (donateurs en vrienden)

SPEELTIJDEN