Als je 17 bent!
Regisseur: André Téchiné - Kacey Mottet Klein, Sandrine Kiberlain, Corentin Fila - Frankrijk - 2016 - 1 uur 54 minuten

YOUNG ADULT MOVIE

Om jongeren kennis te laten maken met het filmhuis biedt Filmhuis Zevenaar dit najaar een speciaal programma. In samenwerking met het Liemers College organiseert het filmhuis van 22 september tot en met 2 november 2016 speciale filmavonden, gericht op jongvolwassenen. Leerlingen van het Liemers College uit de vierde klas havo/vwo krijgen zo de mogelijkheid om in het kader van het vak CKV een verwerkingsopdracht te maken.

QUAND ON A 17 ANS

Damien en Thomas zitten in dezelfde klas van lyceum. Damien is een nerd en wizzkid en mag graag met zijn slimheid te koop lopen. Thomas is een in zichzelf gekeerde jongen. Hij moet het hebben van zijn fysieke kracht.
Het verhaal speelt zich af in een Frans bergdorp. Damien leeft al lang met alleen zijn moeder, omdat zijn vader voor zijn werk in het buitenland verblijft. Thomas is een geadopteerde jongen, die op platteland met zijn stiefouders woont. Daar is weinig aandacht voor hem.
Thomas en Damien vechten steeds met elkaar. Maar waarom weten ze zelf niet. Thomas is fysiek het sterkst en daarom gaat Damien trainen om sterker te worden.

Als kijker blijf je lang in ongewisse waarom de twee elkaar afstoten en toch ook aantrekken Damiens moeder probeert te achterhalen waarom hij zo tegendraads is. Als Thomas dan tijdelijk bij hen komt wonen, om zijn studieresultaten op te krikken, vallen de dingen op hun plaats. Ergens halverwege komt hoge woord eruit. Dan zegt Thomas: ‘Ik weet niet of ik op jongens val of alleen op jou!’

SPEELTIJDEN