Lief en leed in Franse wijngaard
Regisseur: Cédric Klapisch - Ana Girardot, Pio Marmaï, François Civil, María Valverde, Jean-Marc Roulot - Frankrijk - 2017 - 1 uur 54 minuten

Met Retour en Bourgogne schetst regisseur Cédric Klapisch een liefdevol portret van twee broers en een zus die met vallen en opstaan het wijnbedrijf van hun vader overnemen, maar ondertussen hun eigen weg moeten vinden. Een film over liefde voor traditie, familiegeschiedenis en het bewaren van de ambachtelijke wijncultuur. Op elke vertoningsavond wordt een fles Bourgogne verloot.

Jean verliet tien jaar geleden zijn geboortestreek Bourgogne om de wereld te ontdekken. Als zijn vader op sterven ligt, keert hij terug naar zijn familie. Samen met zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie probeert hij het familiebedrijf gaande te houden. Na het overlijden van hun vader worden de drie gedwongen keuzes te maken en beslissingen over de toekomst te nemen.
We volgen een jaar lang het ritme van de seizoenen, die in het teken staan van de wijn die ze gezamenlijk produceren. De ambachtelijke wijnbouw is een ware kunst. Klapisch laat op innemende wijze zien dat Jean, Juliette en Jérémie die verstaan.

SPEELTIJDEN