Heerlijk rockportret in de overtreffende trap
Regisseur: Dexter Fletcher - Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden, Bryce Dallas Howard - Groot Brittannië - 2019 - 2 uur 1 minuten

Rocketman is een openhartige musical over de opkomst en bijna-ondergang van de artiest Elton John die in de jaren zeventig ’s werelds best verkopende popster was. De kliniek waarin hij verblijft dient als spil; het vertrekpunt voor sprongen terug in de tijd. Rocketman voert langs een rijke variatie aan hits uit de jaren zeventig en tachtig om tijdig te stoppen, vóór Nikita. 

Deze biopic over Britse poplegende Elton John doet qua toon en thematiek nogal denken aan Bohemian Rhapsody, de succesfilm over Queen van een jaar eerder. Niet verwonderlijk: regisseur Dexter Fletcher was officieus ook verantwoordelijk voor die film (hij verving ontslagen regisseur Bryan Singer). Maar Rocketman is de betere van de twee, omdat het overbekende verhaal (ster worstelt met roem) in een inventieve musicalvorm is gegoten en wat minder braafjes wordt gebracht.
Rocketman voert langs een rijke variatie aan hits uit de jaren zeventig en tachtig om tijdig te stoppen, vóór Nikita. Hoofdrolspeler Taron Egerton zingt bovendien alles zelf, met zeer aanstekelijk resultaat.

SPEELTIJDEN