Visueel verbluffend vechtballet
Regisseur: Zhang Yimou - Chao Deng, Li Sun, Ryan Zheng - China - 2018 - 1 uur 56 minuten

Politiek gekonkel aan het hof van een Chinese koning in de derde eeuw na Christus. De Chinese superster Deng speelt een commandant aan het hof en ook diens dubbelganger (de ‘schaduw’ uit de titel). De film is duidelijk geïnspireerd door de klassieke Chinese schildertechniek en vechtkunst en een nieuw hoogtepunt uit het rijke oeuvre van de Chinese grootmeester Zhang Yimou.

De Koning van Pei en zijn volk leven in ballingschap nadat ze zijn verdreven uit de stad Jing. De Koning kan het verlies van de stad maar moeilijk verkroppen en richt zijn woede op de belangrijkste generaal. Wat hij niet weet is dat de generaal in het geheim aan een plan werkt om de stad te heroveren met behulp van een dubbelganger, een ‘shadow’. De machtsstrijd loopt steeds verder op en eindigt in een bloedstollende climax.
Zhang Yimou (Hero, House of Flying Daggers) brengt met zijn meesterwerk Shadow een bewerking van het klassieke epos over de Drie Koninkrijken. De film biedt een visueel verbluffend vechtballet met kruisbogen, hellebaarden en een paraplu waarvan de baleinen bestaan uit vlijmscherpe messen. Ook is de film met zijn diepe zwart-wittinten duidelijk geïnspireerd door de klassieke Chinese schildertechniek met gewassen inkt.

Let op, de film is gekeurd voor 16 jaar en ouder, bij twijfel kan om een legitimatiebewijs worden gevraagd!

SPEELTIJDEN