Grappige talentenjacht voor dieren
Regisseur: Garth Jennings - Stemmen: Fedja van Huêt, Birgit Schuurman, Frank Lammers - Verenigde Staten - 2016 - 1 uur 48 minuten

Koalabeer Buster Moon is eigenaar van een theater dat vroeger heel succesvol was, maar nu oud en vervallen. Om zijn geliefde theater te redden, organiseert Buster een talentenjacht. Vijf finalisten hebben zich aangemeld: een muis die liegt en bedriegt, een tienerolifant met plankenkoorts, een punkrock stekelvarken, een jonge gangstergorilla en zelfs een moeder van 25 biggetjes!

Al deze dieren doen auditie in het theater van Buster en delen een droom die hun leven kan veranderen. Alle vijf willen ze graag in de spotlights staan, maar alle vijf hebben ze iets raars. De leugenachtige muis blijkt gewoon ontzettend goed te kunnen zingen, de tienerolifant lijdt aan plankenkoorts en durft eigenlijk niet op de bühne te staan, de biggetjesmoeder is ontzettend moe want ze moet de hele dag voor haar kinderen zorgen, de gangstergorilla wil weg bij zijn criminele familie en het punkrockende stekelvarken heeft genoeg van haar arrogante vriendje. Hoe zal dat aflopen?

In deze Nederlandse versie zijn de dialogen ingesproken door Bekende Nederlanders, maar de Engelstalige nummers zijn behouden. De film zit bomvol popnummers van onder meer Lady Gaga, Katy Perry en Stevie Wonder. 

SPEELTIJDEN