Hard, maar ook poëtisch
Regisseur: Warwick Thornton - Hamilton Morris, Bryan Brown, Sam Neill - Australië - 2017 - 1 uur 52 minuten

Wanneer Aboriginal Sam Kelly uit zelfverdediging een witte boer doodschiet trekt hij met zijn vrouw de woestijn in om uit handen van de jagende meute te blijven. Een western over racisme en de oprukkende ‘witte beschaving’ in Australië aan het begin van de vorige eeuw.
Gebaseerd op een echte rechtszaak in jaar 1929 in Australië.

Australië, 1929. De Aboriginal Sam en zijn vrouw Lizzie worden door hun baas, de vriendelijke predikant Fred Smith (Sam Neill), uitgeleend aan Harry Marsh, een militair die net van het front is teruggekeerd. Sam moet Harry helpen om zijn buitenpost te renoveren, maar Harry blijkt een bittere, gewelddadige man te zijn die Sam met minachting behandelt.
Wanneer Sam zich bedreigt voelt, schiet hij Harry dood en hij slaat hij met zijn zwangere vrouw Lizzie op de vlucht.
Regisseur Warwick Thornton (zelf Aboriginal) die eerder het in Cannes bekroonde Samson & Delila (2009) maakte, verwerkte deze geschiedenis in een spannend en prachtig gefilmd verhaal in de stijl van een western waarin het majestueuze Australische landschap een grote rol speelt.
Sweet Country viel in de prijzen op de grote festivals van Venetië en Toronto en ook de internationale filmpers was zeer positief was

SPEELTIJDEN