Gas los en genieten van Tachtig Tammo
Gezelschap: Tachtig Tammo - 1 uur 30 minuten

In Tachtig Tammo! bewijst Jan Henk de Groot tot de absolute top van de dialectpop te horen. Hij neemt je in deze theatervoorstelling mee naar Westerdiepdallen, het kleinste dorp van Nederland waar de wijn rijkelijk vloeit en de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Henk Jan Groot verstaat de kunst om van kleine dingen bijzondere liedjes te maken.

Onthaasten is het actuele thema van zijn theaterprogramma. Vandaar de titel: Tachtig Tammo!, een gevleugelde uitspraak die in de jaren 90 te lezen was op verkeersborden langs de Kielsterachterweg in een poging om automobilisten gas terug te laten nemen. In Westerdiepsterdallen, in het boerderijtje bij zijn vriend Bonney Brattinga, weg van het hectische leven, is een nieuw album ontstaan: Keunenk van Westerdaipsterdale. Een album met twaalf eigen liedjes die tot het beste behoren wat vorig jaar in het Gronings is verschenen.

Jan Henk verstaat de kunst om van de kleine dingen in het leven een bijzonder liedje te maken. Platenzaak Evelyntje, oude liefde Janine, therapeutisch Vuurtje kieken en het zoeken naar Evenwicht. Gas los en genieten van Tachtig Tammo!

Entrée € 10,- / donateurs-vrienden €8,-

SPEELTIJDEN