Laatste week. Een ijzersterke Cate Blanchett speelt de rol van de in opspraak geraakte, eerste vrouwelijke dirigent van de Berliner Philharmoniker met virtuositeit én tragiek. (6 oscarnominaties)
Regisseur: Todd Field - Cate Blanchett, Nina Hoss, Noémie Merlant, Julian Glover, Mark Strong, Sophie Kauer, Sylvia Flote, Allan Corduner - Verenigde Staten - 2022 - 2 uur 38 minuten

Een ijzersterke Cate Blanchett speelt de rol van de fictieve Lydia Tár, de eerste vrouwelijke dirigent bij het Berliner Philharmoniker. Ze is op de toppen van haar kunnen: ze is het onderwerp van een lovend portret in The New Yorker, werkt aan een boek over zichzelf, componeert een muziekstuk en dirigeert Mahlers Vijfde. Maar wanneer haar assistent steeds wanhopiger e-mails krijgt van een voormalig collega, begint Lydia’s succesvolle leven langzaam te ontrafelen. Want Lydia blijkt de macht die ze als invloedrijke dirigent heeft te misbruiken. Ze loopt over mensen heen, maakt carrières kapot en legt het aan met jonge vrouwen die onder de indruk zijn van haar talent, durf en visie.
Iedereen lijkt Társ manipulaties te dulden, zo ook assistent Francesca en echtgenote Sharon. Uit liefde of eigenbelang, omdat ze een genie is of uit angst door haar te worden verpletterd.

SPEELTIJDEN