Een ongrijpbare Canadese einzelgänger
Regisseur: Peter Mortimer - Marc-André Leclerc, Brette Harrington, Alex Honnold - Verenigde Staten - 2021 - 1 uur 32 minuten

Marc-André Leclerc is een alpinist; op afgelegen berghellingen maakt de vrijgevochten 23-jarige de meest gewaagde solo-beklimmingen. En toch trekt hij weinig aandacht. Marc-André klimt alleen, ver weg van de schijnwerpers, zonder camera’s, zonder touw en zonder ruimte voor fouten. Beroemde klimmers staan versteld van zijn prestaties.

In The Alpinist volgt filmmaker Peter Mortimer deze visionaire klimmer die zijn eigen passie volgt, ondanks alle mogelijke gevolgen. Dit blijkt nog niet de makkelijkste opgave. Marc-André Leclerc is publiciteitsschuw, heeft geen telefoon en praat niet graag over zijn visie op klimmen. Terwijl Peter moeite heeft om Marc-André met de camera bij te benen, worden zijn beklimmingen steeds groter en gewaagder. En dan begint Marc-André aan een historisch avontuur in Patagonië, dat de mogelijkheden binnen het solo-klimmen voorgoed zal herdefiniëren.

SPEELTIJDEN