Vier prijswinnaars van IDFA
Regisseur: - Iran/Nederland/Russische Republiek/Spanje - 2019 - 5 uur 0 minuten

The Best of IDFA on Tour is een dagprogramma met prijswinnaars en festivalfavorieten van IDFA 2019 dat vanaf 18 januari 2020 langs de filmtheaters reist. De titels zijn In a Whisper, Sunless Shadows, Voorspel en Collective. ’s Middags vertonen we 2 titels en ’s avonds de andere 2. Er is geen mogelijkheid om losse kaarten te kopen voor titels, kaarten kosten € 27,50 voor de hele reeks, donateurs € 25,00.

14.30 In a Whisper
winnaar van de IDFA Award for Best Feature-Length Documentary

De Cubaanse hartsvriendinnen Patricia en Heidi verliezen elkaar uit het oog wanneer ze allebei naar Europa vertrekken. Jaren later sturen ze elkaar videobrieven. Fraai vormgegeven, gevoelig en openhartig verslag van twee opgebroken levens.

Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Cuba 2019 | Heidi Hassan, Patricia Pérez Fernández | 80 min.

16.15 Sunless Shadows,

IDFA Award for Best Directing and Opening Film

Een beeld van het leven in een Iraanse jeugdgevangenis, waar een groep minderjarige meisjes hun straf uitzit voor de moord op een mannelijk familielid. Wanneer ze alleen zijn met de camera delen ze hun gedachten, gevoelens en twijfels.

Iran, Noorwegen 2019 | Mehrdad Oskouei | 74 min.

20.15 Voorspel

Special Mention in the IDFA Competition for Kids & Docs

In deze ontwapenende documentaire worden tweedeklassers gevolgd tijdens de lessen seksuele voorlichting. Hun gezichten gloeien van gêne en nieuwsgierigheid, maar wat gaat er precies in hun hoofd om?

Nederland 2019 | Anne van Campenhout | 15 min.

20.30 Collective
Een van de publieksfavorieten

In deze explosieve politieke thriller onderzoekt filmmaker Alexander Nanau op briljante wijze de gevolgen van een verschrikkelijke brand in nachtclub Colectiv in Boekarest. Door zijn vasthoudendheid onthult hij stukje bij beetje de diepgaande corruptie waar zijn land onder te lijden heeft.

Roemenië, Luxemburg 2019 | Alexander Nanau | 109 min.

Let op, de film is gekeurd voor 16 jaar en ouder, bij twijfel kan om een legitimatiebewijs worden gevraagd!

SPEELTIJDEN