Vermakelijk familieavontuur vol kinderlijke verwondering
Regisseur: Steven Spielberg - Mark Rylance, Ruby Barnhill, Rebecca Hall - Verenigde Staten - 2016 - 1 uur 57 minuten

YOUNG ADULT MOVIE

Om jongeren kennis te laten maken met het filmhuis biedt Filmhuis Zevenaar dit najaar een speciaal programma. In samenwerking met het Liemers College organiseert het filmhuis van 22 september tot en met 2 november 2016 speciale filmavonden, gericht op jongvolwassenen. Leerlingen van het Liemers College uit de vierde klas havo/vwo krijgen zo de mogelijkheid om in het kader van het vak CKV een verwerkingsopdracht te maken.

THE BIG FRIENDLY GIANT OV

The BFG het wereldberoemde boek van Roald Dahl, is eindelijk verfilmd! Ook in de film ligt het eenzame weesmeisje Sofie ’s nachts wakke en wordt ze plotseling uit haar bed geplukt en ontvoerd. Maar Sofie heeft niets te vrezen: het is de Grote Vriendelijke Reus die geen vlieg kwaad doet, nogal eigenaardige woorden gebruikt en haar de magische reuzenwereld toont.
Sofie komt er echter al snel achter dat zijn soortgenoten minder vriendelijk zijn en samen met De GVR smeedt ze een plan om alle kinderen in de wereld te beschermen tegen de kwaadaardige reuzen.

De legendarische regisseur Steven Spielberg heeft de film gemaakt voor Disney. Het hele team achter kaskraker E.T. werkte weer met Spielberg samen en de film is op weg net zo’n kaskraker te worden!
Dit jaar is het precies honderd jaar geleden dat de legendarische kinderboekenschrijver Roald Dahl werd geboren. Zijn boek The BFG won diverse prijzen en is één van de bekendste kinderboeken aller tijden.

Nederlandse ondertiteling

SPEELTIJDEN