The Big Sick
Twee geloven op een kussen
Land:
Verenigde Staten
Release datum:
2017
Duur:
1 uur 59 minuten
Regisseur:
Michael Showalter
Acteurs:
Zoe Kazan, Kumail Nanjiani, Holly Hunter, Ray Romano, Anupam Kher
Kijkwijzer:

Info

Stand-up comedian Kumail Nanjiani en scriptschrijver Emily Gordon, zijn echtgenote, baseerden The Big Sick op het ontstaan van hun eigen relatie. Inclusief het gedoe over hun verschil in afkomst en religie. Kumail verzwijgt dat zijn ouders hem proberen uit te huwelijken aan een Pakistaans meisje. Knallende ruzie dus, maar dan raakt Emily in coma. Amerikaanse film groeide uit tot romantische komedie van het jaar.

Als Emily in het ziekenhuisbed belandt, moet regisseur Michael Showalter schakelen naar een andere dynamiek, waarin Kumail zijn schoonouders voor het eerst onder ogen komt. Het is een wending die verrassend goed uitpakt, vooral dankzij een pinnige Holly Hunter als moeder met leesbril. Samen met Ray Romano vormt zij een stel dat elkaar zowel aanvult als spuugzat is.

Dankzij de persoonlijke betrokkenheid van Nanjiani en Gordon worden alle betrokkenen mild spottend, maar zachtaardig geportretteerd. Dit is geen afrekening, maar kleverig sentimenteel wordt het ook niet. De film laat zien dat het verdoezelen van waarheden omwille van de goede vrede nooit een verstandig plan is voor de lange termijn. En dat iedereen er beter van wordt als je elkaar met open blik tegemoet treedt. Dat maakt The Big Sick in meerdere opzichten een prachtige hedendaagse romantische komedie.

SPEELTIJDEN

Comments are closed.