Arrangement film en excursie
Regisseur: John Chester - John Chester, Molly Chester, Matthew Pilachowski - Verenigde Staten - 2018 - 1 uur 31 minuten

Een inspirerend verhaal voor de hele familie, een absolute eye-opener en een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven.

In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. Even buiten Los Angeles proberen ze een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een ingenieus, zelfregulerend ecosysteem. Met de komst van eenden, kippen en het hartveroverende varken Emma, wordt hun droom langzaam werkelijkheid.
Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt.
De film toont een eerlijk, hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld van deze zoektocht naar harmonie, die ook nog eens adembenemend gefilmd is.

En bijzonder is dat het voorbeeld zo dichtbij is, op Landgoed Huis Sevenaer.
Voorafgaand aan de film op zondagmiddag 6 oktober en 10 november maakt een Eco-excursie over het landgoed tastbaar wat de film in beeld brengt.
Start rondleiding op zondag 10 november 13.30 uur, met daarna de film. Toegangsprijs inclusief rondleiding is € 12,00 voor Donateurs € 10,00

Kasteelboerderij met een verhaal

Jonkheer Huub van Nispen van Sevenaer nam in 1947 het beheer van Landgoed Huis Sevenaer over. Een jongeman van 28 met liefde voor mechanica werd boer. Zijn verantwoordelijkheid voor een beter milieu groeide, hij integreerde landbouw en natuur al in de jaren 60. Zijn levenswerk was de natuur niet te bestrijden, maar met haar samen te werken, te verzorgen en te dienen. Hij stelde de relatie tussen bodem, plant, dier en mens centraal en wel in die volgorde. Door goed te zorgen voor het begin van die keten heeft de rest daar ook baat bij.
De jonkheer heeft zijn strijd voor een beter milieu nooit opgegeven, ondanks de voortdurende tegenspoed en grote uitgaven voor procedures om het landgoed bijeen te houden. Nu ruim 60 jaar later neemt de waardering toe voor zijn uitgangspunt: “De natuur kan zichzelf niet verdedigen.” Met het doorgeven van het gedachtegoed van de jonkheer, het verhaal van Landgoed Huis Sevenaer, hoopt het landgoed dat besef over te brengen aan een grotere groep mensen en zo een bijdrage te leveren aan het realiseren van een betere wereld.

SPEELTIJDEN