Soms kun je de waarheid beter niet weten!
Regisseur: Simon Stone - Geoffrey Rush, Sam Neill, Miranda Otto - Australië - 2015 - 1 uur 36 minuten

Moet de waarheid boven water komen, ook als een heel leven op een leugen is gebouwd? Centraal dilemma in een zinderend familiedrama. Als Christian, na jaren terugkeert in Australië voor het huwelijk van zijn vader Henry, is hij vastbesloten hem ter verantwoording te roepen voor de zelfmoord van zijn moeder.

Vlak voor de bruiloft gaat Christian op bezoek bij zijn jeugdvriend Oliver en ontmoet er zijn vrouw Charlotte, zijn dochter Hedvig en zijn vader Walter die bij hen woont. Door een argeloze opmerking van zijn vader over Charlotte doet hij een schokkende ontdekking. Gekweld door herinneringen aan zijn overleden moeder en zelf ongelukkig in de liefde, besluit Christian dat hij niet langer met leugens wil leven. Zonder de gevolgen te overzien, gaat hij de confrontatie met zijn vader aan.

Een aangrijpend familiedrama met Sam Neill en Geoffrey Rush. Het is de eerste lange speelfilm van de Australische toneelregisseur Simon Stone en gebaseerd op de toneelklassieker De wilde eend van Ibsen die hij in 2011 in Australië op de planken bracht.

SPEELTIJDEN