In samenwerking met Amnesty International Zevenaar - Thrillerachtige documentaire over het labyrint van bedrog achter de moord op de Washington Post-journalist Jamal Khashoggi
Regisseur: Bryan Fogel - Jamal Khashoggi, Omar Abdulaziz, Irfan Fidan - Verenigde Staten - 2020 - 1 uur 59 minuten

De vertoning van The Dissident is in samenwerking met Amnesty International Zevenaar en is in het kader van De Dag van de Rechten van de Mens.

Op 2 oktober 2018 betrad Jamal Khashoggi, de verbannen Saudische journalist en Washington Post-columnist, het Saudische consulaat in Istanbul om documenten op te halen voor zijn aanstaande huwelijk met Hatice Cengiz. Binnen werd hij op brute wijze vermoord door Saudische agenten. De Saudische autoriteiten hielden vol dat Khashoggi was omgekomen tijdens ‘een losgeslagen operatie’. Maar veel bewijs wijst richting een sinister complot rondom de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman.
Dit grondig gedocumenteerde verslag van de moord en zijn nasleep brengt de onderste steen boven. Met een schat aan nieuwe bewijzen en voorheen onbekend beeldmateriaal, presenteert regisseur Bryan Fogel een aangrijpend relaas van de moord die de wereld schokte. Met onder meer indrukwekkende bijdragen van Khashoggi’s vriend en mededissident Omar Abdulaziz, en zijn dappere en volhardende verloofde Hatice Cengiz.

SPEELTIJDEN