Alles voor kunst met een grote K
Regisseur: Jason Bateman - Jason Bateman, Nicole Kidman, Kathryn Hahn, Christopher Walken - Verenigde Staten - 107 - 1 uur 30 minuten

YOUNG ADULT MOVIE

Om jongeren kennis te laten maken met het filmhuis biedt Filmhuis Zevenaar dit najaar een speciaal programma. In samenwerking met het Liemers College organiseert het filmhuis van 22 september tot en met 2 november 2016 speciale filmavonden, gericht op jongvolwassenen. Leerlingen van het Liemers College uit de vierde klas havo/vwo krijgen zo de mogelijkheid om in het kader van het vak CKV een verwerkingsopdracht te maken.

THE FAMILY FANG

Hoe groei je op met fanatieke performancekunstenaars als ouders? Baxter en Anne (Jason Bateman, Nicole Kidman) speelden als kind vaak mee in de ontregelende artistieke uitingen van hun ouders. Tot zij zich daar als tiener van afkeerden.
Als volwassenen zoeken ze weinig contact, maar na een bizar ongeluk verdwijnen pa (Chistopher Walken) en ma (Maryann Plunkett) onder verdachte omstandigheden. Hun verlaten auto wordt aangetroffen met een bloederig besmeurd interieur. Maar is hier sprake van een misdaad of van een grote verdwijntruc?

Bateman toont zich in zijn tweede film een uitstekende acteursregisseur en gunt in deze boekverfilming humor en drama evenveel ruimte. Annie en Baxter pogen om hun verleden als levend decorstuk achter zich te laten, tegelijkertijd blijkt dat ingewikkelder dan gedacht. De intrigerende film maakt duidelijk dat loslaten soms de beste manier is om je evenwicht te hervinden. Goed acteerwerk en mooie dialogen.

SPEELTIJDEN