The Guernsey Literary Society
Romantisch kostuumdrama voelt als warm schuimbad
Land:
Verenigde Staten
Release datum:
2017
Duur:
2 uur 3 minuten
IMDb:
1289403
Regisseur:
Mike Newell
Acteurs:
Michiel Huisman, Lily James, Matthew Goode, Jessica Brown Findlay, Penelope Wilton
Kijkwijzer:

Info

Londen herstelt zich langzaam van de Tweede Wereldoorlog en de jonge charismatische schrijfster Juliet Asthon (Lily James) is op zoek naar een onderwerp voor haar volgende boek. Op een dag ontvangt ze namens de mysterieuze boekenclub The Guernsey Literary and Potato Peel Society een brief van Dawsey (Michiel Huisman), een jonge geletterde varkensboer die op het kanaaleiland Guernsey woont, het enige stukje Engeland dat in de oorlog bezet was door de Duitsers
Tijdens de oorlog heeft de excentrieke leesclub de moed erin gehouden met literaire discussies (en aardappeltaart). Juliet ziet daar wel een artikel in, reist af naar het eiland en ontrafelt het oorlogsleed waar de leesclub liever niet meer over wil spreken. En naarmate ze de stoere en intrigerende varkensboer Dawsey beter leert kennen, raken haar vroegere leven en ook haar rijke aanbidder steeds meer op de achtergrond.
Guernsey Literary Society is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mary Ann Shaffer en Annie Barrows (2008). Regisseur Mike Newell (Four Weddings and a Funeral) wilde met deze film een ode brengen aan het eiland Guernsey.

SPEELTIJDEN

Comments are closed.