Gouden Palm filmfestival Cannes 2016
Regisseur: Park Chan-Wook - Jung-Woo Ha, Min-Hee Kim, Jin-woong Jo - 2016 - 2 uur 21 minuten

Extravagante, opwindende en onweerstaanbare liefdesthriller van regisseur Chan-Wook gebaseerd op de bestseller Fingersmith (Vingervlug ) van de Britse schrijfster Sarah Waters.

In het Korea van de jaren dertig, als de Japanners daar aan de macht zijn, wordt de jonge Sookee ingehuurd als dienstmeisje van Hideko, een rijke Japanse erfgename die bij haar tirannieke oom inwoont. Achter het lieve gezichtje van Sokee gaat echter een geheim schuil: eigenlijk probeert ze
haar bazin van haar fortuin te beroven en het gekkenhuis in te krijgen. Ook de oom van Hideko heeft een dubbele agenda. Hij wil met haar trouwen om haar geld.
The Handmaiden is extravagant, sexy, onvoorspelbaar en gaat soms net een stapje te ver. Maar samen met de stijlvolle cinematografie en de intelligent geschreven dialogen maakt dat de film tot één van de boeiendste van de afgelopen tijd.
De Zuid-Koreaanse regisseur Chan-wook timmerde al een tijdje aan de weg toen hij definitief doorbrak met Oldboy (2003), wat hem ook internationale bekendheid opleverde. En hoewel Chan-Wooks stijl in The Handmaiden stukken verfijnder is, zullen fans van zijn eerdere thrillers zeker hun hart kunnen ophalen.

SPEELTIJDEN