Arabische Feelgood
Regisseur: Hany Abu-Assad - Tawfeek Barhom, Ahmed Al Rokh, Hiba Attalah - Palestina - 2015 - 1 uur 40 minuten

YOUNG ADULT MOVIE

Om jongeren kennis te laten maken met het filmhuis biedt Filmhuis Zevenaar dit najaar een speciaal programma. In samenwerking met het Liemers College organiseert het filmhuis van 22 september tot en met 2 november 2016 speciale filmavonden, gericht op jongvolwassenen. Leerlingen van het Liemers College uit de vierde klas havo/vwo krijgen zo de mogelijkheid om in het kader van het vak CKV een verwerkingsopdracht te maken.

THE IDOL

Waargebeurd verhaal over de jonge Palestijn Mohammed, gezegend met een uitzonderlijk zangtalent.
Als kind had Mohammed geen gemakkelijk leven. Desondanks slaagde hij erin, samen met zijn zus Nour en twee andere vriendjes, om aan muziekinstrumenten te komen en al snel traden ze op bij bruiloften.
Zeven jaar later werkt Mohammed als taxichauffeur om zijn studie te betalen, maar hij droomt nog steeds van een zangcarrière. Te midden van alle ellende in Gaza beseft hij dat hij ten onder gaat als hij niet probeert met zingen iets van zijn leven te maken.
Hij hoort dat in Egypte audities gehouden worden voor Arab Idol. Met veel moeite weet hij te ontsnappen aan de grenscontroles en ten slotte bereikt hij Cairo. Helaas is hij te laat voor de audities. Als hij echter in de hotellobby van het begon te zingen, mag hij alsnog auditie doen. De rest is geschiedenis!

De Nederlands/Palestijns regisseur Hany Abu-Assad (Paradise Now, Omar) stond zelf op straat met duizenden mensen in Nazareth te springen van blijdschap toen Mohammed Arab Idol won. Zijn overwinning betekende een enorme opsteker voor het Palestijnse volk!

SPEELTIJDEN