The Insult
Geschil tussen extremen verdeelt Libanon
Land:
Frankrijk
Release datum:
2017
Duur:
1 uur 52 minuten
Regisseur:
Ziad Doueiri
Acteurs:
Diamand Bou Abboud, Adel Karam, Rita Hayek, Kamel El Basha
Kijkwijzer:

Info

IJzersterke rechtbankthriller, waarin een ruzie tussen de Libanese christen Toni en de Palestijnse Yasser escaleert tot een mediahype die de hele natie meesleurt. Regisseur-scenarist Ziad Doueiri (The Attack) maakt de gevolgen van de Libanese Burgeroorlog intens voelbaar in deze film over trots, woede en vergeving.

Politiek en religie verdelen een land, waar de wonden uit het verleden nog lang niet geheeld zijn. Tijdens de renovatiewerken van een appartementsgebouw in Beiroet leidt een probleem met de waterafvoer tot een confrontatie tussen bewoner Toni en aannemer Yasser. Als de ruzie uit de hand loopt door een belediging worden beide mannen meegesleurd in een neerwaartse spiraal waarvan de draagwijdte veel verder reikt dan de grenzen van de rechtspraak.

The Insult is internationaal omarmd door het publiek met verschillende publieksprijzen en ging in Nederland in première op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam. Kamel El Basha (Toni) won op het filmfestival van Venetië de prijs voor Beste Acteur en The Insult werd geselecteerd voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.

SPEELTIJDEN

Comments are closed.