Schokkend en controversieel
Regisseur: Václav Marhoul - Stellan Skarsgard, Harvey Keitel, Udo Kier, Barry Pepper, Julian Sands - Tsjechië - 2020 - 2 uur 49 minuten

Een schokkende en zeer controversiële film over een Joodse jongen die alleen door Oost-Europa trekt tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Een Joods jongetje woont bij zijn pleegmoeder in Oost-Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na haar overlijden blijft hij alleen achter. Hij trekt van dorp naar dorp, maar wordt overal mishandeld en weggejaagd door de bevolking. Ook wordt hij (en de kijker) geconfronteerd met het geweld van de Russische en Duitse soldaten. De oorlog zal hem voorgoed veranderen.

The Painted Bird is gebaseerd op het controversiële boek van Jerzy Kosi?ski. Ook de verfilming is erg controversieel. Tijdens de wereldpremière op het filmfestival van Venetië in 2019 waren de reacties onder het publiek wisselend: sommige mensen verlieten de zaal, terwijl andere de film prezen. De film werd genomineerd voor de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië.

Let op, de film is gekeurd voor 18 jaar en ouder, bij twijfel kan om een legitimatiebewijs worden gevraagd!

SPEELTIJDEN