Komische en avontuurlijke feelgoodfilm
Regisseur: Tyler Nilson - Shia LaBeouf, Dakota Johnson, Zack Gottsagen, Thomas Haden Church, Bruce Dern - Verenigde Staten - 2019 - 1 uur 33 minuten

De jonge Zak (Zack Gottsagen) met het syndroom van Down heeft slechts één droom: een professionele worstelaar worden! Wanneer hij op een dag wegloopt uit het verpleegtehuis wil hij niks liever dan die droom waarmaken. Al snel ontmoet hij Tyler (Shia LaBeouf), die ook op de vlucht is. Als twee ongewone bondgenoten weten ze te ontsnappen en beleven ze de wildste avonturen. Ze overtuigen zelfs de aardige Eleanor (Dakota Johnson), een medewerkster van het verpleegtehuis, om zich bij hen aan te sluiten op hun reis.
The Peanut Butter Falcon beleefde zijn wereldpremière tijdens het festival South by Southwest en won daar de publieksprijs in de sectie Narrative Spotlight. De film is tot stand gekomen nadat Tyler Nilson en Michael Schwartz Zack Gottsagen ontmoete op een kamp voor gehandicapten en niet-gehandicapten. Hier nam Zack deel aan een workshop acteren waarin hij kenbaar maakte dat hij graag acteur wilde worden. Gottsagen vroeg de regisseurs vervolgens om een film voor hem te maken, en ze stemden hiermee in.

SPEELTIJDEN