The Prado Museum
Reis mee door de rijkdom van het Prado
Land:
Italië/Spanje
Release datum:
2019
Duur:
1 uur 32 minuten
Regisseur:
Valeria Parisi
Acteurs:
Jeremy Irons, Marina Saura
Kijkwijzer:

Info

Het Prado Museum in Madrid viert in 2019 zijn 200e verjaardag. Deze documentaire vertelt het levensverhaal van dit museum via de achtduizend kunstwerken die in dit imposante museum te vinden zijn, en de verhalen achter deze kunstwerken. Een schilderij bestaat uit canvas, kleur, materie en vorm, maar het is ook een verhaal over mannen en vrouwen, over schilders en koningen, over paleizen, koninginnen, rijkdom, ellende, lichaam en ziel.

Website tekst:
De eerste filmische reis door de kamers, verhalen en emoties van een van de meest bezochte musea ter wereld. De rijkdom van meer dan 8000 kunstschatten is een betoverende ervaring die jaarlijks bijna 3 miljoen bezoekers naar Madrid trekt. Academy Award® Winner Jeremy Irons zal toeschouwers begeleiden op een ontdekking van een erfgoed van schoonheid en kunst. Prachtige meesterwerken vertellen het verhaal van Spanje en van een heel continent.

We bevinden ons op een plaats van herinnering en een spiegel voor het heden met 1700 tentoongestelde werken en nog eens 7000 kunstschatten die daar zijn bewaard. De collectie vertelt het verhaal van koningen, koninginnen, dynastieën, oorlogen, nederlagen en overwinningen, evenals het verhaal van de gevoelens en emoties van de mannen en vrouwen van weleer en vandaag. Hun levens zijn verweven met die van het museum: heersers, schilders , kunstenaars, architecten, verzamelaars, curatoren, intellectuelen, bezoekers. Het Prado in Madrid belicht niet alleen de laatste 200 jaar, maar minstens zes eeuwen geschiedenis. Dit erfgoed is universeel van Vélazquez, Rubens, Titian, Mantegna, Bosch, Goya, El Greco tot het Escorial, het Pantheon van de Koninklijke familie.

SPEELTIJDEN

Comments are closed.